Spletna prodajalna fotografij Samo Trebižan
Spletna prodajalna fotografij Samo Trebižan

Pogoji poslovanja

domov domov / Pogoji poslovanja | « nazaj | natisni

Splošni prodajni pogoji in pogoji uporabe:

Spletna trgovina www.nafotografiji.si je last podjetja Samo Trebižan s.p., ki jo tudi upravlja v nadaljevanju ponudnik. Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2, Uradni list RS, št. 98/04) in mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje. Spletna trgovina je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku.

Prosimo vas, da pazljivo preberite prodajne pogoje (splošne pogoje) poslovanja spletne trgovine, saj vas le-ti zavezujejo z vstopom v našo spletno trgovino. Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine brez izjeme. V kolikor se z objavljenimi splošnimi pogoji ne strinjate, vas prosimo, da nakupa prek naše spletne trgovine ne opravite. Šteje se, da ste z vsakim ogledom ali s transakcijo, opravljeno prek naše elektronske trgovine, seznanjeni s celotno vsebino splošnih pogojev in ste v ponujene splošne pogoje privolili brez omejitev.

Pridržujemo si pravico do sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave na zgoraj omenjenih spletnih straneh. Zavezujemo se, da bo poslovanje spletne trgovine v skladu z vso veljavno zakonodajo na ozemlju Republike Slovenije, predvsem z Zakonom o elektronskem poslovanju in elektronskem podpisu, Zakonom o varstvu osebnih podatkov, Obligacijski zakonik, Zakonom o varstvu potrošnikov in Zakonu o avtorski in sorodnih pravicah. Vsa dispozitivna določila zakonodaje, veljavne na ozemlju Republike Slovenije, se izrecno in brez kakršnihkoli omejitev interpretira v korist ponudnika, razen v primerih, izrecno opredeljenih v teh splošnih pogojih poslovanja ali v drugih dokumentih, sestavljenih s strani ponudnika, ki pa morajo biti v skladu s temi splošnimi pogoji poslovanja samo v pisni obliki.

Ponudnik se s svojim kakovostnim poslovanjem v spletnem trgovanju trudi, da so vse informacije, objavljene na straneh spletne trgovine točne in ažurne, kljub temu pa si ponudnik pridržuje pravico do kakršnihkoli sprememb tekstovnega, slikovnega ali zvočnega materiala na straneh brez predhodne najave.

Spletna trgovina je odprta vsak dan, 24 ur na dan. V primeru razlogov, tehnične ali druge narave, poslovanje preko naše spletne trgovine ali celo sam dostop do trgovine včasih tudi ni mogoč. Zato si ponudnik pridržuje pravico, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov ali da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do strani spletne trgovine ali drugače omeji ali ustavi poslovanje spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi spletne trgovine.

Ponudba in pogodba v spletni trgovini sta v celoti objavljeni v slovenskem jeziku. Spletna trgovina posluje samo na ozemlju Republike Slovenije. Prodaja in dostava blaga je možna samo na ozemlju Republike Slovenije.

Uporabnik spletne strani v zvezi z uporabo te strani nima nikakršnih stroškov, povezanih z uporabo komunikacijskega sredstva, razen stroškov običajne osnovne tarife, ki jo uporabnik običajno plačuje.

Ponudnik v sistemu elektronskega trgovanja ne odgovarjajo za izgubo, ki jo povzroči prekinitev, sprememba, odstranitev ali nedostopnost storitev spletnega trgovanja. E-poslovanje poteka v slovenskem jeziku. Vse cene blaga so navedene v EUR in imajo vključen DDV. Fotografije Fotografije, objavljene v spletni trgovini so avtorsko zaščitene, zato njihova uporaba brez soglasja lastnika (Sama Trebižana) ni dovoljena.

Registracija:

Ob registraciji v sistem spletne prodajalne, obiskovalec pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Po registraciji obiskovalec postane uporabnik. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki. Naročanje in dobava

Spletna trgovina sprejeta naročila obravnava kot nepreklicna. Kupec lahko brez dodatnih stroškov prekliče naročilo v času od izdaje naročila do prejema obvestila, da je naročilo v obdelavi. Izdelke natisnemo po potrditvi naročila in plačilu predračuna. Rok dobave je 15 delovnih dni od prejema naročila in plačila predračuna. V primeru, da je rok dobave daljši vas o tem obvestimo.

Način plačila, dostava:

Plačilo po predračunu

Plačilo izvedete na osnovi prejetega predračuna, dobavni rok prične teči z dnevom zaznave prejema sredstev na naš račun. Dostavo naročenega blaga na naslov kupca izvede dostavno podjetje Pošta Slovenije.

Stroški poštnine in plačila:

Pošta Slovenije in banke svojim uporabnikom za vsako plačilo obračunajo provizijo skladno s svojim cenikom. Ti stroški niso upoštevani v cenah izdelkov in storitev in jih krije kupec. Stroški obdelave naročil znašajo 2 EUR z vključenim DDV, stroški poštnine so vključeni v ceni izdelka.

Vračilo blaga in kupnine:

V primeru, da z izdelki niste zadovoljni, lahko naročeno blago vrnete. Reklamacije oziroma vračila blaga upoštevamo v 8 dneh od prevzema blaga. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni embalaži. Vračilu obvezno priložite kopijo originalnega računa. Kupnino za vrnjene artikle vam bomo nakazali na vaš transakcijski račun (le tega morate ob vračilu navesti). Denar vam vrnemo najkasneje v 8 dneh. V primeru, da zgornji pogoji niso upoštevani, bomo morali reklamacijo oz. naročilo blaga zavrniti. Izdelke lahko vrnete na naš naslov osebno ali po pošti. Stroške vračila blaga krije ponudnik.

Varstvo podatkov:

Podatke o kupcih, ki jih pridobimo na spletnem mestu, bomo uporabljali izključno za izvedbo nakupov. Nikakor jih ne bomo posredovali ali prodali tretjim osebam.

Odveza odgovornosti:

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti izdelkov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega izdelka. Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti izdelka. Za tipkarske napake ne odgovarjamo.

Pritožbe in spori:

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. V primeru pritožbe si bo ponudnik prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V nasprotnem primeru je za to pristojno sodišče v Ajdovščini.